tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kuusamon kaupungin ateripalveluiden elintarvikehankinnat - Puhetta lihasta

Kuusamon kaupunki kilpailuttaa elintarvike ostot Ouka hankintarenkaan kautta. Hankintarenkaassa työskentelee hankintatyöryhmä, jossa on usean kunnan edustus, myös Kuusamosta. Hankintatyöryhmän tehtävänä on luoda ehdot, joilla kilpailutus toteutetaan. Ehtoja hinnan lisäksi ovat laatutekijät, kuten elintarvikkeiden kotimaisuus, pakkauskoot, logistiikka ym. tekijät.   Myös paikalliset toimijat voivat jättää tarjouksen. Kuusamon kaupunki valitsee hyväksytyistä tuotteista toimintaan sopivimmat tuotteet. Lähtökohtana kaupungin ateriapalveluissa pidetään sitä, että elintarvikkeet ovat kotimaisia.  
 
Tällä viikolla on noussut lehtien uutisotsikoissa esille, että brasilialaista lihaa tuodaan suomeen ja sitä käytetään ravintoloissa ja suurkeittiöissä. Brasilialaisessa lihassa on ollut laatuongelmia.
 
Kuusamon kaupungin ateriapalveluissa käytetään suomalaista lihaa ja suomalaisesta lihasta tehtyjä lihavalmisteita. Olemme tarkistaneet käyttämiemme lihatuotteiden alkuperän eri lihataloilta, joten asiakkaamme voivat turvallisin mielin syödä aterioita.   
 
Suosimalla kotimaista lihaa tuemme suomalaista työllisyyttä. Työ tuo elinvoimaa ja hyvinvointia niin maaseudulle kuin kaupunkeihinkin.  Kotimainen liha on turvallista ruokaa, joka on tuotettu kohtuullisen lähellä, joten hiilijalanjälki on pienempi. Suosimalla kotimaista lihaa, tiedämme mitä syömme. Suomalaisen lihan tuotantoketju on läpinäkyvä ja jäljitettävä.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti